Eetbaar koekjesdeeg

Iedereen houdt ervan om het laatste stukje deeg uit de kom te likken, maar eigenlijk is dit niet zo veilig. Door rauwe eieren en bloem is er een kans dat je besmet raakt met salmonella. In dit recept zitten geen eieren en ook de bloem is veilig door deze even op te warmen. Ik maakte de klassieke chocolade chip cookie dough, maar je kan hier natuurlijk nog eindeloos mee variëren.




Ingrediënten:
  • 140g bloem
  • 175g boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100g basterdsuiker
  • 3el chocoladedruppels
Werkwijze:
  1. Bloem is niet veilig om rauw te eten (salmonella-gevaar). Zet hem daarom enkele minuten in de microgolfoven (in intervallen van 30 seconden, roer tussendoor). Als je echt 100% zeker wil zijn dat de bloem voldoende gebakken is, kan je de temperatuur controleren. Vanaf 60°C is de bloem veilig.


  2. Klop de boter los met de vanillesuiker en basterdsuiker. Voeg daarna de bloem toe.


  3. Meng eventjes en voeg de chocoladedruppels toe.


Reacties